July 04, 2011

sedih.

kenapa sume orang suruh pegi fast track. salah sgt ke kalau nak abeskan diploma. aku penat peker. tolonglahh. give me space and time to think. aku tak nak buat the same mistakes like i did before. pharmacy bukan pilihan aku dulu. aku ditarek oleh kwn aku yg janji nak masok uitm same2, and what did i get. i went alone. aku xnk jd mcm dlu balek.

tolong. i really need some help. i need advice. bukan kritikan. bukan ayat yang jatuhkan self-esteem aku. :(

3 comments:

Pja said...

Hah kau. Ikut kawan lagi. Padan muka.

Buat decision sendiri lah, kata dah besar.

Try making your own decision, baru tak rasa menyesal even dah salah pilih punnnn.

Archie Has said...

Eh, kenapa aku baru tau situasi kita sama?

Aku pn diperli setiap ari atas keputusan aku utk tolak uitm n masuk kpm bodo tu. by my own mother lagi.

lantaklah dorg nak cakap ape, bende da jadi. ingt ckp aku, ko takkan nyesal tak amik fast track. diploma tu sijil paling berguna ever existed. slow2 je. nak cepat sgt buat pe.

Fa said...

aku agree dgn has.
lgpon, aku y amik degree ni pon rse nt kuar mesti susah nk cri keje.
sbbnya..dip xde.klau keje ade utk bdk dip je, ape aku nk bt?
melangguk tepi jalan? -,0
klau ade dip, blh gak backup2.
lgponkan, bpk aku ckp..
skrng ni ramai org cri pegawai y ade dip so, peluang keje byk nt.
kau xya risaulah.
lagipon, bdk degree ni dah berlambak sgt.
teruskan je dip kau tu.
kwn aku pon ade gak dpt offer fast track ni tpi dia xamik pon.
result pon mantain je.
papepon..
jangan lupe buat solat istikharah, mintak petunjuk tuhan.
at least klau pape jd, kau dah refer kt Allah atas keputusan kau.nk nyesal ke sedih ke ape pon xdelah sangat nnt.
aku doakan yang terbaek utk kau ye intan ;)